У Росії та Білорусі політв’язнів сьогодні більше, ніж в СРСР за Брежнєва - Cікорський

У Росії та Білорусі політв’язнів сьогодні більше, ніж в СРСР за Брежнєва - Cікорський

Укрінформ
Станом на сьогодні політв’язнів у Росії і Білорусі більше, ніж в СРСР за часів Леоніда Брежнєва. Путін не рахується з політичними наслідками, наказуючи вбити російського опозиціонера Олексія Навального під час проведення Мюнхенської безпекової конференції.

Про це у Брюсселі після завершення засідання Ради ЄС у закордонних справах, коментуючи пропозиції щодо запровадження проти Росії європейських санкцій за смерть у колонії російського опозиціонера Олексія Навального, заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

“Путін дозволив чи наказав – точно не знаємо – вбивство Навального під час Мюнхенської конференції з безпеки. Здається, його не хвилюють політичні наслідки. Ситуація починає ставати дійсно серйозною”, - зазначив Сікорський.

За словами польського міністра, разом із кількома іншими міністрами він підтримав заклик дружини Навального Юлії, яка на зустрічі з главами МЗС країн ЄС просила накласти на РФ санкції за смерть чоловіка. На його переконання, у цій справі “не можна марнувати часу”. Водночас він зауважив, що справа є свіжою, відтак деяким країнам треба дати час на рефлексії.

Сікорський повідомив, що він підтримує ініціативу глави європейської дипломатії Жозепа Борреля, щоб назвати європейську систему санкцій проти РФ іменем Навального.

Глава польської дипломатії на зустрічі також звернув увагу на репресії в Білорусі: “Ми всі пам’ятаємо, що останні президентські вибори були сфальсифіковані. Ми всі пам’ятаємо, що хвиля репресій (у Білорусі – ред.) не вщухає. У пропорції до кількості населення це гірші репресії, ніж під час воєнного стану (в Польщі - ред.). Хочу нагадати, що сьогодні в Росії та Білорусі політв'язнів більше, ніж у Радянському Союзі часів Леоніда Брежнєва”.

Читайте також: Євросоюз готує санкції у зв’язку зі смертю Навального - Бербок

Сікорський додав, що після фальсифікації виборів у 2020 році Білорусь надала свою територію Росії для агресії проти України і дозволила розмістити у себе російську ядерну зброю. 

Як повідомлялося, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Згідно з повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він майже відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

17 лютого представниця опозиціонера Кіра Ярмиш підтвердила факт його смерті, заявивши, що "Навальний убитий".

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-