Промова Президента України в Мюнхені дає надію - голова безпекової конференції

Промова Президента України в Мюнхені дає надію - голова безпекової конференції

Укрінформ
Партнери по обидва боки Атлантичного океану цілком свідомі загроз, мають рішучість посилювати оборону та допомагати Україні.

Про це сказав голова Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген, закриваючи форум, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я побачив промінь надії у рішучості промови Президента України Володимира Зеленського, знайшов його в силі багатьох українців, які присутні тут – від громадянського суспільства, від парламенту, а також побачив силу в рішучості класичної трансатлантичної спільноти», - зазначив Гойсген.

Він визнав наявність дуже великого числа викликів, але після спілкування з великою кількістю американських законодавців від обох партій сповнений надії щодо «динаміки» в Конгресі та того, що американські партнери-сенатори, члени Палати представників від обох партій «дуже швидко знайдуть шлях, як ми можемо забезпечити підтримку для українського народу, на яку він заслуговує і якої потребує, захищаючи нашу свободу».

Оптимізм був і з боку європейських лідерів, їх рішучості та усвідомлення, що ЄС не може дозволити собі «розкоші» довго чекати та розкачуватися, а повинен якнайшвидше налагодити європейську оборону.

Читайте також: Стефанішина назвала три головних підсумки Мюнхенської конференції для України

Нинішня конференція була ювілейною, 60-ю. Участь у ній взяли кілька голів держав і урядів, десятки міністрів, політики, експерти. Темами конференції стали війна в Україні, конфлікт на Близькому Сході, виклики на Глобальному Півдні, клімат, продовольча та енергетична безпека, ШІ та інші.

Відео: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-