Норвегія планує найбільше підвищення видатків на оборону з часів Другої світової

Норвегія планує найбільше підвищення видатків на оборону з часів Другої світової

Укрінформ
Впродовж наступних місяців прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере планує представити норвезькому парламенту проєкт збільшення видатків на оборону.

Це буде найбільше підвищення з часів Другої світової війни. На цьому він наголосив під час Мюнхенської безпекової конференції, передає кореспондент Укрінформу.

Стере вважає, що потрібно зробити все можливе, щоб зберегти тісні трансатлантичні зв'язки між європейськими країнами НАТО і США.

За його словами, Володимир Путін не досяг успіху в Україні, а Європа має зробити свої висновки і швидко озброюватись, зберігаючи міцні трансатлантичні зв'язки із США.

«Україна не є історією успіху Путіна», - сказав Стере.

Читайте також: Норвегія тренуватиме українських морпіхів

За його словами, для Путіна, який прагнув досягти успіху в Україні за три тижні, нинішня ситуація є «катастрофою». Тож на ситуацію в Україні треба дивитись у ширшому контексті.

На переконання прем’єр-міністра Норвегії, потрібно зробити висновки і скоординувати європейські країни, які мають величезний інноваційний потенціал, для виробництва озброєння.

Норвегія не є членом ЄС, але готова тісно співпрацювати з Євроспільнотою задля зміцнення оборонного потенціалу на континенті, зауважив Стере. Він наголосив на потребі збільшення виробництва зброї в Європі і досягнення оперативної сумісності військ.

Читайте також: Норвегія планує передати Україні ще кілька пускових установок NASAMS

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить міжнародна безпекова конференція, під час якої провідні урядовці й політики світу, представники міжнародних організацій, громадськості та наукової спільноти обговорюють найгостріші глобальні проблеми сьогодення.

Фото з сайту eureporter.co

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-