Прем’єрка Естонії застерегла США від політики ізоляціонізму

Прем’єрка Естонії застерегла США від політики ізоляціонізму

Укрінформ
Нинішня ситуація нагадує історію 30-х років минулого століття разом із політикою ізоляціонізму США. Захід повинен зробити висновки з історії і не допустити поширення російської агресії.

Про це під час Мюнхенської безпекової конференції заявила в суботу прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслила Каллас, дії Путіна є щоденником диктатора в реальному житті, а нинішня ситуація схожа та ну, яку світ вже бачив в 30-х роках минулого століття.

“Я маю на увазі американську ізоляцію, я маю на увазі, що, з одного боку, агресора не можемо зупинити, коли маємо шанс це зробити, а потім бачимо, як агресія поширюється по всьому світу”, - констатувала Каллас, додаючи, що потрібно навчитися робити правильні висновки з історії.

Вона зазначила, що війна набагато ближче, ніж думають лідери країн Європи, відтак потрібно підвищувати витрати на оборону.

За її словами, Естонія виділяє на оборону понад 3% ВВП, закликаючи усі інші країни НАТО йти її слідом.

Читайте також: Зеленський - Заходу: Не треба боятися поразки Путіна, він загроза для усіх вільних держав

Прем’єр Естонії також зауважила, що країни ЄС виявилися неготовими поставити Україні один млн снарядів за рік. На її переконання, зараз треба діяти як в XXI столітті, коли кожна країна, навіть маленька, може зробити свій внесок в європейську оборонну промисловість. Вона підкреслила, що в Естонії дуже розвинутий сектор сучасних технологій. Відтак, Таллін готовий робити свій внесок у розвиток європейської оборонної промисловості.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський заявив у своєму виступі на Мюнхенській безпековій конференції: якщо Україна матиме достатньо систем ППО, вона зможе повернути додому мільйони українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-