США, Британія та Європа мають допомогти Україні заради глобальної безпеки - Кемерон

США, Британія та Європа мають допомогти Україні заради глобальної безпеки - Кемерон

Укрінформ
Сполучені Штати, Велика Британія, європейські та інші союзники повинні проявити силу та допомогти Україні у її боротьбі проти російської агресії заради глобальної безпеки.

Про це написав міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон у колонці для The Hill, передає Укрінформ.

«Ми довели, що небезпека ескалації є ілюзорною. Велика Британія першою надала все – від протитанкової зброї до артилерії й танків, а тепер і таку далекобійну зброю як ракети Storm Shadow. Щоразу, як Путін брязкає зброєю, лякаючи ескалацією, це щоразу порожня риторика», – зауважив він.

Кемерон закликав, щоб США, Британія, європейські та інші союзники підтримали Україну в боротьбі проти абсолютно невиправданої агресії РФ.

Глава МЗС Британії вважає, що «наша спільна історія показує, наскільки безглуздо підкорятися тиранам у Європі, які вірять у перекроювання кордонів силою». Він наголосив, що не хоче, щоб Захід демонстрував слабкість, яку виявив по відношенню до лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера в 1930-х роках, адже потім коштувало набагато більше життів його зупинити.

«Я не хочу, щоб ми демонстрували слабкість, яку проявили щодо Путіна у 2008 році, коли він вдерся в Грузію, або невизначеність відповіді у 2014 році, коли він захопив Крим та більшу частину Донбасу, перед тим, як заплатити набагато більшу ціну за його агресію в 2022 році», – підкреслив Кемерон.

Міністр висловився за те, щоб Захід продемонстрував силу, яку показує з 2022 року, коли допоміг Україні звільнити половину території, захопленої Путіним, та все це без втрат серед військовослужбовців НАТО.

«Тож давайте зробимо це. Це лежить в основі того, що відстоюють обидві партії США. За що виступають обидві наші країни. Ми боремося з агресією. Ми відстоюємо свободу. Ми підтримуємо наших друзів. Ми показуємо цьому небезпечному, непевному світу, що ми непохитні у своїй волі. І ми перемагаємо», – наголосив Кемерон.

Читайте також: НАТО продовжить підтримку України всіма наявними засобами - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав законодавців Палати представників США схвалити законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, заявивши, що це є питанням глобальної безпеки.

Учора адміністрація Білого дому привітала рішення Сенату США щодо ухвалення законопроєкту з допомогою Україні, Ізраїлю та іншим країнам і закликала Палату представників не гаяти часу, оскільки ціна зволікання зростає щодня.

Фото: Pool 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-