Сенат США наблизився до фінальної частини в ухваленні допомоги Україні

Сенат США наблизився до фінальної частини в ухваленні допомоги Україні

Укрінформ
Сенат США в понеділок провів серію процедурних кроків щодо законопроєкту H.R.815, наблизившись впритул до основного голосування щодо ухвалення законодавчої ініціативи з допомогою Україні, Ізраїлю, Тайваню на понад $95 мільярдів.

Очікується, що законодавці проголосують по суті документа впродовж ближчих днів, передає власний кореспондент Укрінформу.

Попри спроби невеликої групи сенаторів-трампістів уповільнити процес, законодавці в верхній палаті в понеділок прийняли рішення припинити дебати по оновленому тексту, який містить лише зовнішню допомогу – без питання кордону. При цьому, 66 сенаторів висловилися «за», 33 – «проти». Для схвального рішення була необхідна підтримка мінімум 60 законодавців.

Після основного голосування, яке може відбутися в вівторок або середу, у разі схвалення документ буде переданий до Палати представників. Вона також має його розглянути, провести всі необхідні законодавчі процедури та проголосувати повним складом.

Тим часом, спікер нижньої палати ультраконсерватор Майк Джонсон, відомий своєю прихильністю до позицій експрезидента Трампа, в понеділок різко розкритикував законопроєкт H.R.815. Він повторив гасла групи республіканців, які намагалися уповільнити розгляд у Сенаті, заявивши, що документ не містить положень про безпеку кордону й таким чином «замовчує» найгострішу проблему для Сполучених Штатів.

Читайте також: Сенат США подолав останню процедуру перед голосуванням пакету з підтримкою України

«Тепер, коли Сенат не досяг жодних змін у прикордонній політиці, Палата представників має продовжувати працювати за власною волею в цих важливих питаннях. Америка заслуговує на краще, ніж статус-кво Сенату», - заявив Джонсон.

Як повідомляв Укрінформ, минулої середи Сенат США не зміг підтримати комплексний законопроєкт на $118 мільярдів, який, крім зовнішньої допомоги іншим країнам, передбачав також посилення кордону й проведення міграційної реформи. Проти виступили республіканці. У той же день демократи запропонували інший текст документа, який виключав питання кордону, однак залишав $95,3 мільярди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-