Сенат США подолав останню процедуру перед голосуванням пакету з підтримкою України

Сенат США подолав останню процедуру перед голосуванням пакету з підтримкою України

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США у неділю проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту H.815, який передбачає виділення $95 мільярдів, зокрема, на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

Голосування відбулося в неділю, передає власний кореспондент Укрінформу.

На підтримку ініціативи висловилися 67 сенаторів, 27 законодавців проголосували проти. Для ухвалення рішення було достатньо 60 голосів «за».

Таким чином, процес ухвалення законопроєкту із зовнішньою підтримкою просувається далі за процедурою. Наступним кроком має стати голосування по суті законопроєкту у вигляді, який він має зараз. Для цього потрібна підтримка щонайменше 51 законодавця.

Читайте також: Байден в «українській краватці» закликав Конгрес ухвалити пакет допомоги Україні

Очікується, що голосування з цього питання відбудеться впродовж ближчих днів, оскільки за правилами, має пройти не менше 30 годин після припинення дебатів.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні лідер республіканських переговорів у США, колишній президент Дональд Трамп закликав Конгрес відмовитися від допомоги іншим країнам. У цьому зв’язку він заявив, що Америка не має виділяти підтримку просто так, а натомість вимагати повернення цих коштів у майбутньому.

Фото: ukraineunderattack.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-