Республіканці у Сенаті заблокували законопроєкт із реформою кордону й підтримкою України

Республіканці у Сенаті заблокували законопроєкт із реформою кордону й підтримкою України

Укрінформ
Республіканці у Сенаті США очікувано заблокували проєкт закону з двопартійною угодою по кордону, а також іноземною допомогою України та іншим країнам на тлі закликів Дональда Трампа й пов’язаної з ним групи MAGA «поховати» документ.

Голосування відбулося в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

Пропозицію підтримали лише 49 сенаторів, 50 законодавців виступили проти.

Причому частина республіканців проголосували «за» проєкт закону, в той час як кілька демократів відмовилися підтримувати його за різних причин, не пов’язаних з Україною.

Зокрема, чотири сенатори-республіканці Джеймс Ленкфорд, Сьюзен Коллінз, Ліза Мурковскі, Мітт Ромні долучилися до більшості демократів, щоби висловити свою підтримку двопартійній ініціативі. Водночас незалежний сенатор Берні Сандерс заявив, що не підтримує допомоги Ізраїлю, крім того, четверо демократів лівого крила та іспаномовної групи не погодилися із положеннями міграційної реформи. Всі п’ятеро проголосували проти.

Читайте також: Спікер Джонсон прокоментував «план Б» Сенату США щодо допомоги Україні

Таким чином, законопроєкт, який передбачав поєднання міграційної реформи у США із зовнішньою допомогою іншим країнам, очікувано був провалений республіканцями. Натомість голосування цього документа дало демократам, для яких міграційне питання є вразливим, продемонструвати під час виборчої кампанії, що вони намагалися розв’язати кризу на кордоні.

Як повідомляв Укрінформ, у середу стало відомо про плани керівництва Демократичної партії в Сенаті щодо комплексного голосування по законопроєкту, який передбачає виділення додаткового фінансування на потреби національної безпеки США. Зокрема, лідер демократів США Чак Шумер повідомив своїм однопартійцям, що проведе спочатку голосування наявного пакета, а потім внесе на розгляд новий документ, у якому допомога Україні й іншим країнам не буде пов’язана з питаннями міграційної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-