Президент Фінляндії заявив, що політичних відносин із Росією не буде до завершення війни

Президент Фінляндії заявив, що політичних відносин із Росією не буде до завершення війни

Укрінформ
Новообраний президент Адександер Стубб під час пресконференції у понеділок заявив, що між Фінляндією та Росією не може бути відносин на політичному рівні до завершення війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

«Політика щодо Росії проста. Дипломатичні та офіційні відносини лишаються, але відносин з РФ на політичному рівні немає і не буде, доки Росія не припинить війну в Україні», - підкреслив Стубб.

Він зазначив, що між Росіє та Фінляндією наразі є відносини на рівні дипломатів та прикордонних служб, проте на політичному рівні – немає.

Він запевнив, що позиція Фінляндії у підтримці України не зміниться, а також додав, що хотів би продовжити політичну лінію свого попередника Саулі Нііністе.

За словами Стубба, безпекова ситуація у Європі змінилась після нападу Росії на Україну. Тепер членство в НАТО та ЄС визначають зовнішню політику та політику безпеки Фінляндії, сказав він.

Новий президент Фінляндії поінформував, що планує керувати зовнішньою політикою Фінляндії в тісній співпраці з парламентом та займе активну позицію в ролі верховного головнокомандувача.

Читайте також: Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги майже на €190 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, Александер Стубб із Коаліційної партії переміг у другому турі виборів президента Фінляндії - за результатами підрахунку всіх бюлетенів він набрав 51,6% голосів виборців.

Фото: SCANPIX/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-