Жителів Польщі попередили про посилений рух військової техніки перед навчаннями НАТО

Жителів Польщі попередили про посилений рух військової техніки перед навчаннями НАТО

Укрінформ
На дорогах Польщі з 12 лютого спостерігатиметься посилений рух військової техніки, що пов’язано з проведенням військових навчань Steadfast Defender-24 та Dragon-24.

Про це повідомив Генштаб ЗС Польщі, який закликав усіх не викладати фото та відео військової техніки в Інтернеті, передає Укрінформ.

“У межах навчань із середини лютого до кінця травня військова техніка переміщатиметься практично в усіх воєводствах автошляхами, швидкісними та національними дорогами. Проїзди колон також використовуватися як тренувальний елемент, зокрема, для відпрацювання прийому та перекидання союзницьких сил, координації транскордонних дій та взаємодії з країнами перебування (військ)”,- йдеться в повідомленні.

Як зазначається, переміщення транспортних засобів, які беруть участь у навчаннях, буде скоординовано таким чином, щоб якомога менше перешкоджати дорожньому руху. Колони супроводжуватимуть та охоронятимуть військова жандармерія та підрозділи контролю дорожнього руху польської армії спільно з поліцією. Перегрупування сил були узгоджені з відповідними органами, в тому числі місцевими.

“Також ми закликаємо до захисту інформації, не публікувати інформацію та фото, які демонструють переміщення військ та їх дислокацію, дати та час проїзду військових колон, дані про вильоти та посадки військової авіації. Усвідомлюймо загрози! Будь-які непродумані дії в Інтернеті, публікація фотографій, на яких зображено важливі військові об’єкти, установки та пристрої, можуть мати негативні наслідки для системи безпеки та оборони”,- повідомили у Генштабі РП.

Читайте також: Steadfast Defender 2024: найбільші військові навчання НАТО з часів холодної війни

Як зазначається, у першій половині 2024 року НАТО проведе серію навчань під кодовою назвою Steadfast Defender-24 (STDE-24). У їх межах Польща виконуватиме роль однієї з приймаючих країн і розмістить на своїй території значну кількість військових і техніки союзників. Ключовим елементом STDE-24 стануть польські національні навчання за участю збройних сил інших країн DRAGON-24 (DR-24), які стартують на рубежі лютого-березня. Підкреслюється, що STDE-24 і DR-24 є оборонними навчаннями й не спрямовані проти жодної країни.

Як повідомляв Укрінформ, Росія розцінює навчання НАТО "Steadfast Defender 2024" як агресивні та провокаційні за своїм характером.

Фото ілюстративне з сайту mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-