ЄС назвав російську версію «миру» прикриттям для знищення України

ЄС назвав російську версію «миру» прикриттям для знищення України

Укрінформ
Спотворена версія "миру", яку просуває Росія, насправді слугує лише прикриттям для її справжніх намірів зі знищення української державності та підкорення українського народу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві Європейського союзу щодо продовження агресії РФ проти України, виголошеній делегацією ЄС в ОБСЄ під час засідання Постійної ради цієї організації у четвер у Відні.

"Що стосується спотвореної версії "миру" Росії, то вона є нічим іншим, як прикриттям для її справжніх намірів – знищити українську державність, самобутню культуру та ідентичність, а також підкорити її народ", - зазначається у заяві.

У ЄС наголосили, що "саме Україна, а не Росія, продемонструвала справжню зацікавленість у всеосяжному, справедливому і стійкому мирі, який би повністю відповідав міжнародному праву, включаючи Статут ООН, принципи та зобов'язання ОБСЄ, закріплені в Гельсінському Заключному акті та Паризькій хартії".

"Саме Україна здійснює своє законне право на самооборону у повній відповідності до статті 51 Статуту ООН. Оскільки, згідно з міжнародним правом, саме Україна є жертвою російської агресії. Жодна російська дезінформація не може змінити цю реальність", - заявили у Євросоюзі.

Поруч з цим, у ЄС привітали Україну зі "значними успіхами у її законній боротьбі за свободу і наші спільні цінності перед обличчям агресивної війни з боку Росії".

"Україна звільнила 50% території, яку Росія незаконно окупувала на початку повномасштабної агресивної війни. Вона суттєво послабила наступальний військовий потенціал Росії, який та використовувала для ведення агресивної війни. Україна також змогла відтіснити російський Чорноморський флот на схід, відкривши таким чином західну частину Чорного моря для експорту зерна та інших товарів на світові ринки, що є життєво важливим для країн світу, які найбільше цього потребують", - йдеться у заяві.

У ЄС нагадали про своє зобов'язання "підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно". Останнім прикладом цього є рішення Європейської ради від 1 лютого про створення 50-мільярдного фонду для України.

Читайте також: Речник ЄС: Найкращим захистом від інформаційних маніпуляцій є свобода висловлювань

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю італійському телеканалу RAI, що Росія не хоче миру і лише прагне зруйнувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-