Остін свідчитиме у Палаті представників щодо своєї «прихованої» шпиталізації

Остін свідчитиме у Палаті представників щодо своєї «прихованої» шпиталізації

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін виступить 29 лютого на слуханнях у Палаті представників, щоб відповісти на запитання щодо його рішення приховати свою нещодавню шпиталізацію від високопосадовців з питань національної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Цього місяця міністр оборони Ллойд Остін з’явиться на слуханнях у Палаті представників, щоб відповісти на запитання щодо свого рішення приховати свою нещодавню шпиталізацію від вищих посадових осіб з питань національної безпеки", - йдеться у повідомленні.

Керівник Пентагону погодився дати свідчення 29 лютого, як повідомила прессекретар Збройних сил США Джастін Тріпаті.

Читайте також: США не планують виводити війська із Сирії попри посилення атак - глава Пентагону

Очільник профільного комітету Палати представників від партії республіканців Майк Роджерс спочатку наполягав на тому, щоб голова Пентагону з'явився на слуханнях наступного тижня, але учора заявив, що з цим доведеться почекати через інші питання, що стоять на порядку денному.

Деякі республіканці стверджують, що Остін має позбутися своєї посади через приховування своєї шпиталізації, що тривала майже місяць.

У листі минулого місяця Роджерс стверджував, що публічний розголос необхідний, оскільки Ллойд Остін не надав "відвертих та повних відповідей" на низку письмових запитань комітету щодо термінів його шпиталізації та передачі повноважень.

Читайте також: Глава Пентагону зізнався, що не повністю відновився після операції

У своїй першій публічній заяві після повернення до роботи у Пентагоні Остін минулого тижня вибачився за своє ставлення до діагнозу – раку, а також подальшого перебування у лікарняному закладі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін був госпіталізований 1 січня після того, як відчув сильний біль. За тиждень до цього він пройшов планову медичну процедуру в Національному військово-медичному шпиталі.

Пізніше Пентагон повідомив, що міністр проходить лікування від раку передміхурової залози, який був виявлений на ранній стадії. Через низку причин про госпіталізацію міністра оборони не знав ніхто до 4 січня. Навіть президент США та апарат національної безпеки дізналися про це постфактум. Така ситуація викликала нерозуміння та різку критику в суспільстві Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-