США не планують виводити війська із Сирії попри посилення атак - глава Пентагону

США не планують виводити війська із Сирії попри посилення атак - глава Пентагону

Укрінформ
Посилення нападів на американські сили в Сирії, які забезпечують місію повного знищення терористичних угруповань ІДІЛ, не змусило Вашингтон розглядати можливості виведення свого контингенту з цієї країни.

З такою заявою виступив у четвер під час пресконференції міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Те, що сталося за останні пару тижнів, не змушує нас розглядати питання про виведення військ із Сирії»,- наголосив він.

При цьому міністр оборони нагадав, що США продовжують дискусії з керівництвом Іраку щодо майбутньої присутності американських сил в цій країні.

Читайте також: Штати затвердили план ударів про іранських об’єктах у Сирії та Іраку

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Ірак та Сполучені Штати провели перший раунд переговорів щодо майбутнього американських та інших іноземних військ в країні. Сторони вивчають «три ключових чинники», а саме – загрозу з боку ІДІЛ, оперативні та екологічні вимоги, а також рівень спроможності сил безпеки Іраку. Ці переговори породили дискусії в США щодо подальшої присутності американських військ на Близькому Сході.

Фото: picture alliance / NurPhoto​

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-