Єврокомісія рекомендує до 2040 року скоротити в ЄС викиди парникових газів на 90%

Єврокомісія рекомендує до 2040 року скоротити в ЄС викиди парникових газів на 90%

Укрінформ
Європейська комісія рекомендує до 2040 року скоротити в Європейському Союзі всі викиди парникових газів на 90%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews.

«Встановлення кліматичної цілі до 2040 року допоможе європейській промисловості, інвесторам, громадянам і урядам прийняти рішення в цьому десятилітті, які будуть тримати ЄС на шляху з досягнення мети кліматичної нейтральності в 2050 році. Це надішле важливі сигнали про те, як ефективно інвестувати та планувати в довгостроковій перспективі, зводячи до мінімуму ризики, пов’язані з невикористаними активами», — заявили в Єврокомісії.

Зазначається, що скорочення на 90% всіх викидів парникових газів у порівнянні з рівнем 1990-х років спричинить масове розгортання систем відновлюваних джерел енергії, незворотну відмову від вугілля та майже повне зникнення газу з енергетичної системи ЄС, а також глибокі зміни в галузях транспорту, продовольства, будівництва та управління відходами.

Читайте також: Викиди вуглецю в США зменшилися вперше за чотири роки - Bloomberg

Терміновість цього питання різко зросла після того, як 2023 рік був оголошений найтеплішим роком від початку обліку в 1850 році.

Поки що ці рекомендації Єврокомісії до 2040 року є необов’язковими до виконання і мають на меті розпочати політичні дебати всередині ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, глава Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) при ООН Селесте Сауло не виключає, що 2024 рік може побити температурний рекорд минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-