У Лондоні археологи знайшли римське поховальне ложе

У Лондоні археологи знайшли римське поховальне ложе

Фото
Укрінформ
Археологи у Лондоні виявили повністю дерев’яне поховальне ложе на місці колишнього римського кладовища.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Добре збережене ложе було виявлено на місці колишнього римського кладовища біля віадука Холборн у центрі Лондона разом із п’ятьма дубовими трунами. Раніше у британській столиці було знайдено інші три римські дерев’яні труни.

Поховальне ложе виготовлене із високоякісного дуба і має різьблені ніжки та з’єднання, закріплені маленькими дерев’яними кілочками. Його знайшли у розібраному вигляді у могилі чоловіка віком від 20 до 30 років.

«Воно було досить обережно розібране та сховане, майже як упаковані меблі для наступного життя», – сказав Майкл Маршалл, фахівець із артефактів з Музею археології Лондона.

Читайте також: Американські археологи спростували міф про раціон перших людей

За його словами, знахідка поховального ложа була несподіванкою.

«Ми взагалі не знали, що людей ховали на таких римських поховальних ложах. Це те, про що немає жодних попередніх доказів із Британії», – розповів Маршалл.

Він додав, що розкопки на римському кладовищі ще тривають.

Жодних інших поховальних речей на місці розкопок знайдено не було, однак, як стверджує Маршалл, могила належала високопоставленій особі.

Водночас в інших місцях кладовища вчені знайшли особисті речі, зокрема намисто, скляний флакон та прикрашену лампу, яка, як вважають, датується 43-80 роками нашої ери.

Читайте також: Археологи знайшли в Данії 2000-річний ніж зі стародавніми рунами

Як повідомлялось, у провінції Хенань в центральному Китаї археологи виявили три добре збережені гробниці родини з високим соціальним статусом, збудовані понад 1600 років тому.

Фото: Mola

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-