Американські археологи спростували міф про раціон перших людей

Американські археологи спростували міф про раціон перших людей

Укрінформ
Група американських археологів дійшла висновку, що перші люди - мисливці і збирачі їли переважно рослини та овочі, спростувавши таким чином загальноприйняту думку, що наші предки споживали багато м'яса.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

«Загальноприйнята думка у суспільстві така, що перші людські економіки були зосереджені на полюванні - ідея, яка призвела до численних дієт із високим вмістом білка, як-от палеодієта. Натомість наш аналіз засвідчує, що тодішні раціони складалися з 80% рослинних речовин і лише 20% м’яса», - сказав один із авторів дослідження археолог Ренді Хаас (Університет Вайомінгу, США).

Зазначається, що археологи дійшли таких висновків, дослідивши останки 24 осіб із двох місць поховання у перуанських Андах, датованих 9000-6500 роками.

Читайте також: У Китаї знайшли артефакти віком понад 55 тисяч років

Зібрані дані свідчать про те, що дика картопля та інші корнеплоди становили основу харчування людей до переходу до сільського господарства.

Як повідомляв Укрінформ, китайські вчені встановили, що Цинхай-Тибетське плато, утворене пласкими і малогористими рівнинами на висотах 4000-5000 м із хребтами до 6000-7000 м, також відоме як «дах світу», було заселене древніми людьми щонайменше 50 тисяч років тому.

Фото з сайту www.lakegeorge.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-