![Вінницькі голубці: королівські, хрінові і з гички](https://static.ukrinform.com/photos/2024_06/thumb_files/360_240_1718874482-534.jpg)
Вінницькі голубці: королівські, хрінові і з гички
Приготування української традиційної страви «Голубці» включили до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України
22 червня 2024
Приготування української традиційної страви «Голубці» включили до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України
15 червня 2024
Дружина Президента Олена Зеленська вважає, що літні канікули у школі є хорошою нагодою переглянути культуру харчування вдома.
14 червня 2024
Команда поїзду-кухні Food Train, який курсує Харківщиною вже 100 днів, встигла за цей час приготувати 570 тис. порцій їжі для місцевих мешканців.
12 червня 2024
У Міністерстві охорони здоровʼя оприлюднили поради, як зберігати продукти харчування під час відключень електроенергії та які альтернативи холодильникам можна використати.
01 травня 2024
Організатори Олімпійських ігор у Парижі, відповідальні за харчування атлетів, представили свою концепцію меню та показали страви, які будуть подаватись у ресторані в Олімпійському селищі.
29 квітня 2024
Поїзд-кухня за місяць виготовив 265 тисяч порцій їжі для постраждалих від ворожих обстрілів жителів Харківської області, зокрема для пацієнтів зруйнованої Харківської психіатричної лікарні.
23 квітня 2024
Державний оператор тилу уклав договори про постачання продуктів харчування для Збройних сил України у Тернопільській, Чернігівській та Хмельницькій з ТОВ “МІТ ПРОМ” на заміну ТОВ “Твій хліб”, який не виконав свої зобов’язання.
09 квітня 2024
Івано-Франківські волонтери від початку війни відправили на фронт більше 400 тисяч порцій «Станіславського борщу» швидкого приготування.
23 березня 2024
Після вчорашньої (22 березня) ворожої атаки та знеструмлень на Харківщині в регіон прибув унікальний Food Train Укрзалізниці. Мешканцям Харківщини команда кухарів приготує близько 5000 порцій їжі.
11 лютого 2024
Про кулінарні обряди, старі забобони, Голодомор і не тільки
31 січня 2024
Заступники міністра оборони Дмитро Кліменков і Віталій Половенко разом із очільником Державного оператора тилу Арсеном Жумаділовим перевірили якість харчування в одній із військових частин.
26 січня 2024
Група американських археологів дійшла висновку, що перші люди - мисливці і збирачі їли переважно рослини та овочі, спростувавши таким чином загальноприйняту думку, що наші предки споживали багато м'яса.
Японська харчова компанія розробила NH Foods продукт, який вона називає «альтернативним тунцем», з рослинних інгредієнтів.
Іспанський та турецький астронавти, які зараз перебувають на Міжнародній космічній станції, показали, як виглядає у космосі прийом їжі.
09 січня 2024
Міноборони заявило у вівторок, що розірвало всі угоди зі львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем (загалом було 23 тендери на суму 1,5 млрд грн), проте, як згодом з’ясувалося, один контракт на постачання їжі військовим у Миколаївській та Херсонській областях таки залишився.
28 грудня 2023
Вінницькі голубці стали новим елементом нематеріальної культурної спадщини України.
30 листопада 2023
В тимчасово окупованому російською армією Маріуполі містяни, як і рік назад, стоять у черзі за тарілкою гарячої каші та хлібом від волонтерів.
19 листопада 2023
У Міністерстві охорони здоров’я дали поради, як худнути без шкоди для здоров’я.
26 вересня 2023
АТ «Укрзалізниця» за підтримки фонду Говарда Баффета створило автономний поїзд-кухню, який готовий заступити на чергування в прифронтових районах з ушкодженою інфраструктурою.
30 серпня 2023
Українську громаду запрошують на фестиваль української та кримськотатарської кухні у Гаазі, який пройде в рамках Embassy festival 2023.
01 серпня 2023
Усе більше країн Африки й загалом так званого регіону Глобального Півдня усвідомлюють, що співпраця з Росією не відповідає їхнім інтересам через перетворення Кремлем їжі на зброю, а також наслідки розв’язаної ним війни в Україні.
22 липня 2023
З 24 по 27 серпня вперше Національний Сорочинський ярмарок відбудеться у Львові.
06 червня 2023
Ферментовані (по-модному) чи квашені (по-звичному) страви та напої – дуже і дуже корисні. Нині детальніше – про квас
20 травня 2023
Нова книга відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка «Дитячі страви. 70 простих рецептів» вийшла друком у видавництві: #книголав.
реклама