Держдеп не вірить заявам Кремля щодо Іл-76

Держдеп не вірить заявам Кремля щодо Іл-76

Укрінформ
Державний департамент США вважає не вартими довіри заяви Кремля щодо ураження ЗС російського Іл-76 з начебто українськими військовополоненими на борту, а також трактування РФ щодо ракетного обстрілу в Лисичанську.

З відповідною заявою виступив у понеділок заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це той самий рівень достовірності доказів, як і у випадку, коли Росія стверджувала, що Крим – її, або що вся територія, яку вона окупувала в Україні належить їй»,- зауважив представник Держдепу на прохання російського журналіста прокоментувати заяви Кремля щодо Іл-76.

Пател також дав зрозуміти, що Росія має велику історію поширення брехні й дезінформації.

Читайте також: Росія не надала доказів на підтвердження своїх заяв щодо аварії Іл-76 – США в ОБСЄ

Крім того, представник Держдепу зазначив, що заяви РФ про начебто обстріл Лисичанська ракетами HIMARS, під час якого загинули цивільні, також не можуть бути перевірені незалежним чином – з огляду на постійну брехню Росії.

Як повідомлялося, минулого тижня особисто Путін заявив, що Іл-76 був збитий в Бєлгородській області саме системою ППО Patriot з українського боку, наголосивши, що вимагає міжнародного розслідування.

Читайте також: У ГУР назвали заяви Путіна щодо Іл-76 лукавством, бо росіяни не раз збивали свої літаки

Раніше міноборони РФ заявило, що на борту Іл-76 нібито перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін, а також шість членів екіпажу і троє супроводжуючих.

У ГУР МО України підтвердили, що на 24 січня був запланований обмін військовополоненими, але він не відбувся.

Пізніше, 31 січня, обмін таки мав місце, але людей із попереднього списку в ньому не було. У відомстві також наголосили, що Росія досі не надала доказів того, що на борту Іл-76 були українські військовополонені.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона наполягатиме на міжнародному розслідуванні інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-