Завод у Фінляндії вп'ятеро збільшить виробництво боєприпасів через війну в Україні

Завод у Фінляндії вп'ятеро збільшить виробництво боєприпасів через війну в Україні

Укрінформ
У Фінляндії завод компанії Nammo Lapua з виробництва боєприпасів через війну в Україні збільшить цього року випуск продукції вп'ятеро.

Як передає Укрінформ із посиланням на Yle, про це повідомив регіональний директор Ілкка Хейккіля.

«Збільшення виробництва на заводі в Састамала (місто на південному заході Фінляндії – ред.), що випускає оболонки для артилерійських снарядів, пов'язане з війною в Україні, оскільки артилерійські снаряди грають ключову роль у фінській допомозі Україні», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що компанія Nammo подала заявку на участь у проєкті ЄС Asap щодо збільшення виробництва боєприпасів. У разі успіху вона збудує новий завод з виробництва артилерійських снарядів. Проєкт також потребуватиме фінансування з боку уряду Фінляндії, додає Yle.

Читайте також: Чехія запропонує ЄС купувати снаряди для України за межами блоку - Politico

Nammo (Nordic Ammunition Company) є спільною норвезько-фінською компанією, що спеціалізується на виробництві боєприпасів. Її акції розділені порівну та належать міністерству торгівлі й промисловості Норвегії та фінській оборонній корпорації Patria.

Як повідомлялося, керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що українські військові максимально застосовують наявні боєприпаси для ураження ворога, однак кількість цілей переважає.

Фото: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-