Акція проти правих екстремістів у Берліні зібрала 150 тисяч осіб

Акція проти правих екстремістів у Берліні зібрала 150 тисяч осіб

Фото
Укрінформ
У Німеччині тривають велелюдні демонстрації проти правих екстремістів - у центрі Берліна на акцію протесту зібралося понад 150 тисяч людей.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані поліції Берліна.

Правоохоронці мусили обмежити доступ до урядового кварталу через дуже велику кількість людей, за порядком слідкували 700 поліцейських.

Демонстранти скандували «Всі разом проти фашизму!», «Весь Берлін зупиняє AfD», «Ніколи більше – це зараз», «Немає місця расизму»».

«Велика демонстрація проти правих перед Рейхстагом є чітким знаком. Переважна більшість людей не хоче, щоби AfD (партія «Альтернатива для Німеччини») та напівнацисти забирали в них демократію та добробут. Зараз багато хто розуміє, що це не фантастика, а реальна небезпека», - написав у соцмережі Х міністр охорони здоров’я Карл Лаутербах, який особисто взяв участь в протестній акції.

Серед демонстрантів були політики від СДПН, «Зеленої партії» і представники інших політичних сил. При цьому політичних партій серед організаторів не було.

Демонстрації відбулися в інших містах Німеччини, вони зібрали до десятків тисяч людей.

Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав ці акції сильним знаком для демократії. «Незалежно від того, в Айзенахі, Гамбурзі чи Берліні: у малих і великих містах по всій країні багато громадян збираються разом, щоб протестувати проти забуття, проти ненависті та підбурювання – включно з цими вихідними», – написав глава уряду в соцмережі X. Сам він узяв участь у попередній великій демонстрації в Потсдамі, де є його виборчий округ.

Читайте також: У Відні десятки тисяч людей протестували проти правих радикалів

Протести по всій Німеччині вибухнули після розслідування медіакомпанії Correctiv про зустріч восени минулого року правих радикалів, на якій, нібито йшлося про плани «рееміграції» з Німеччини людей з іноземним корінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-