Глава Міноборони Британії заявив, що Захід має забезпечити поразку РФ в Україні

Глава Міноборони Британії заявив, що Захід має забезпечити поразку РФ в Україні

Укрінформ
Захід повинен забезпечити поразку Росії в Україні, інакше ризикує зазнати нападу з боку диктаторських режимів, таких як Китай.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс в інтерв’ю The Telegraph, передає Укрінформ.

Він заявив, що «режими, які не вірять в демократію, спостерігають» за війною в Україні і можуть почати атакувати західні держави, якщо вирішать, що у тих «вичерпався запас міцності».

Виступаючи цього тижня у Вашингтоні, де він зустрівся зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном та держсекретарем США Ентоні Блінкеном, Шеппс сказав, що Захід має «дуже, дуже чітко усвідомлювати, що це екзистенційна проблема» і йдеться не лише про Україну.

«Усі дивляться – іранці дивляться. Невже у нас просто вичерпаються сили, урветься терпець і ми просто підемо геть? Китай буде спостерігати в Індо-Тихоокеанському регіоні, Північна Корея буде спостерігати. Для наших власних національних інтересів, і, безумовно, для західного цивілізованого світу, життєво важливо, щоб Україна була успішною у власній країні», – наголосив Шеппс.

Він також повідомив, що минулого місяця набір в британську армію збільшився більш ніж удвічі на тлі зростання побоювань конфронтації з Москвою.

Читайте також: Міністр оборони Британії: Майбутнє України - в руках Заходу

Як повідомляв Укрінформ, раніше Шеппс заявив, що 2024 рік може стати вирішальним у долі України, і наголосив, що Київ потребує більшої підтримки Заходу.

Фото: Chris J Ratcliffe/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-