Міністр оборони Британії: Майбутнє України - в руках Заходу

Міністр оборони Британії: Майбутнє України - в руках Заходу

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що 2024 рік може стати вирішальним у долі України, і наголосив, що Київ потребує більшої підтримки Заходу.

Як передає Укрінформ, про це він написав у колонці «Доля України – в руках Заходу» у виданні Politico.

За словами Шеппса, Росія готова до війни на виснаження попри кількість втрат серед своїх громадян. Він вказав, що Москва витрачає дедалі більше ресурсів для подальшого ведення війни, посилюючи інтенсивність атак.

Британський міністр зазначив, що Україна виконала неймовірну роботу, повернувши 50% територій, окупованих Росією, та відкривши вихід у Чорне море. Проте, за його словами, Київ потребує більшої підтримки, «і не лише з боку Сполученого Королівства».

Шеппс нагадав про вже надану Україні допомогу з боку Британії, а також про нещодавній візит прем’єр-міністра Ріші Сунака до Києва, під час якого було оголошено про збільшення військової підтримки до 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів та підписано безпекову угоду між країнами.

Читайте також: Британія допомагала Україні з перших днів війни й продовжує нині - Президент

Сполучене Королівство допомагатиме Україні у протистоянні РФ у довгостроковій перспективі, запевнив міністр.

«Але меседж, який я надсилаю своїм колегам в Контактній групі з оборони України, полягає у тому, що вони теж мають діяти», – зазначив Шеппс.

Він наголосив, що не можна дозволити російському президенту Володимиру Путіну перемогти у війні.

«У цей великий рік демократії майбутнє України в руках Заходу. Ми не можемо її підвести», – заявив Шеппс.

Як повідомлялося, 12 січня Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-