Австрія через Фонд миру ЄС фінансує захисне спорядження для України - канцлер

Австрія через Фонд миру ЄС фінансує захисне спорядження для України - канцлер

Укрінформ
Австрія також робить внески у Фонд миру ЄС, але через свій нейтралітет фінансує лише нелетальні речі, як, наприклад, захисне спорядження.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер на полях саміту ЄС у Брюсселі. 

"Ми займаємо тут дуже чітку позицію, ми – нейтральна країна. У так званому Фонді миру ми завжди конструктивно утримувалися. Це означає, що ми також робимо внески, але не на зброю і боєприпаси, а на захисне спорядження", - прокоментував він можливість надання Австрією збройної підтримки Україні. 

За словами канцлера, це питання в ЄС "добре врегульовано і чітко розписано", то ж можна перевірити, "що ці гроші не використовуються на інші цілі".

Водночас, глава австрійського уряду запевнив у підтримці Австрією України та санкцій ЄС проти Росії. 

"Ми повністю на борту, і солідарні з санкціями проти Російської Федерації. Україна потребує підтримки. І Австрія відіграє в цьому конструктивну роль, але як нейтральна країна", - сказав Негаммер. 

Читайте також: Нейтральна Австрія інвестує в армію €18 мільярдів

Як повідомлялося, Європейський Фонд миру був утворений у березні 2021 року для фінансування заходів у рамках спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС, що стосуються військових та оборонних справ.

Завдяки можливостям цього міждержавного Фонду, ЄС зміг надати Україні вже сім пакетів військової допомоги на загальну суму 3,5 млрд євро, а також 2 млрд євро на постачання боєприпасів.

Фото: APA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-