Нова німецька партія хоче зупинити військову допомогу Україні

Нова німецька партія хоче зупинити військову допомогу Україні

Укрінформ
Новостворена німецька партія лівого спектру, «Альянс Сари Вагенкнехт» (BSW), провела в суботу свій перший установчий з’їзд, на якому одноголосно ухвалила, серед іншого, програму виборів у Європарламент, у який планує взяти участь 9 червня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Основними пунктами програми є поглиблення відносин з Росією, відновлення експорту з РФ нафти та газу з підписанням багаторічних контрактів, зняття санкцій, які зашкодили, мовляв, не російській економіці, а європейській, а війну в Україні, мовляв, все одно не зупинили.

Автори програми пропонують зменшення аж до припинення поставок німецької зброї Україні та негайне припинення вогню.

«Щоб спонукати Росію почати переговори, слід запропонувати негайне припинення всього експорту зброї в Україну», - вважають у партії. Там наполягають, що стабільні мир і безпека в Європі не можуть бути забезпечені на тлі конфлікту з ядерною державою Росією, а новий європейський мирний порядок повинен «в довгостроковій перспективі також включати Росію». Сара Вагенкнехт закликає зробити ЄС «Мирним проєктом», яким він і був заснований.

У програмі також міститься різка критика самого ЄС у його нинішньому вигляді, вимога надати національним державам більше повноважень у прийнятті рішень і пропозиція «ввести мораторій на процес розширення» з акцентом на необхідність припинити перемовини щодо членства саме з Україною і Молдовою.

Читайте також: США просуватимуть українську Формулу миру на міжнародному рівні - Кірбі

Нова партія закликає дистанціюватися від США.

Вагенкнехт під час виступу назвала нинішній уряд ФРН «найдурнішим урядом Європи». Дісталось у її промові також консерваторам з блоку ХДС/ХСС і правим з «Альтернативи для Німеччини» (AfD), яких вона вважає справжніми екстремістами, а окремих членів партії – відвертими нацистами. При цьому політикиня не виключила, що помірні члени AfD, які, з її точки зору, «правильно» підходять до питання політики щодо України, можуть згодом доєднатися до її партії.

Екслідерка Лівої партії Сара Вагенкнехт заявила про плани заснування власної політсили восени минулого року. Вона увіла з собою велику частину депутатів цієї фракції у Бундестазі, які наразі представлені в парламенті як «позафракційні».

Фото IMAGO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-