У Нідерландах 62% громадян за збільшення витрат на оборону через російську загрозу

У Нідерландах 62% громадян за збільшення витрат на оборону через російську загрозу

Опитування
Укрінформ
Близько 62% опитаних жителів Нідерландів стурбовані російською загрозою, а кожен четвертий розглядає можливість придбання комплекту першої необхідності.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на RTL nieuws за результатами опитування серед 20 тис. осіб.

“Багато нідерландців стурбовані можливою війною між Росією та НАТО, і більшість також боїться нападів Росії на свою країну. Про це свідчить опитування RTL News Panel”, - йдеться у повідомленні.

Дослідження серед 20 000 членів RTL News Panel показує, що 62% нідерландців побоюються, що РФ може напасти на Нідерланди.

“Путін непередбачуваний, я боюся, що конфлікт перекинеться через сусідні країни та дійде до нас”, – пояснює один з учасників опитування.

Читайте також: У Нідерландах викрили мережу, що допомагала обходити санкції проти РФ

Також 48% стурбовані кібератаками, які можуть вивести з ладу нідерландську інфраструктуру, а 21% побоюється ядерної атаки на цілі у своїй країні.

Рішення про проведення дослідження ухвалили на тлі попереджень, що постійно лунають, про те, що Росію не можна недооцінювати.

Результати дослідження також свідчать, що більш ніж половина опитаних жителів Нідерландів вважають, що нідерландський уряд має більш активно готуватися до нібито можливого конфлікту, збільшити витрати на оборону та проводити інформаційні кампанії серед населення про дії у разі його початку.

Читайте також: В Амстердамі відбулася мирна демонстрація проти масованих ракетних атак РФ по Україні

Як повідомляв Укрінформ, голова військового комітету НАТО, нідерландський адмірал Роб Бауер закликав Захід готуватися до епохи, в “якій будь-що може статися в будь-який час”, в тому числі війна.

За його словами, спокійна епоха для світу закінчилася. Настали часи непередбачуваності. Бауер заявив, що НАТО потрібна військова трансформація, щоб реагувати на зовнішні виклики.

Фото: Rtlnieuws

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-