Китай і КНДР домовилися захищати спільні інтереси

Китай і КНДР домовилися захищати спільні інтереси

Укрінформ
Китай і Північна Корея домовилися зміцнювати і розвивати двосторонні відносини й прагматичне співробітництво та захищати спільні інтереси.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні МЗС КНР про зустріч у Пхеньяні заступника міністра закордонних справ Сунь Вейдуна з очільницею дипвідомства КНДР Чхве Сон Хуей.

«Обидві сторони високо оцінили досягнення у розвитку відносин між двома країнами за останні роки та підтвердили непохитну позицію двох урядів щодо збереження, зміцнення та розвитку відносин між Китаєм і КНДР», - ідеться в повідомленні.

В ньому зауважується, що цього року виповнюється 75-та річниця встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і Північною Кореєю та відзначається «Рік дружби між Китаєм і КНДР», чим дві країни прагнуть скористатись «для зміцнення стратегічної комунікації на всіх рівнях, поглиблення традиційної дружби і прагматичного співробітництва, а також посилення багатосторонньої координації та співпраці».

Пхеньян повідомив, що зустріч Чхве із Сунєм пройшла «в сердечній і дружній атмосфері».

«Під час розмови сторони… домовилися продовжувати зміцнювати тактичну співпрацю та йти в ногу один з одним для захисту спільних інтересів», - ідеться в повідомленні північнокорейського державного інформагентства KCNA.

Зауважимо, що КНДР останнім часом значно покращила свої зв’язки з Китаєм і Росією на тлі прискореної розробки тактичних і стратегічних озброєнь і посилення конфронтації зі Сполученими Штатами та Південною Кореєю.

Читайте також: КНДР продовжує розвивати програми зі створення ракет дальньої дії - Білий дім

Україна та її партнери звинувачують Пхеньян у передачі зброї Росії для використання у війні проти України, в обмін на що КНДР отримує технічну допомогу Москви з розробкою власних ракетних та інших систем озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, у США не виключають, що лідер КНДР Кім Чен Ин у найближчі місяці може вдатися до певної «смертоносної акції» проти Південної Кореї після переходу до політики відкритої ворожості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-