У США не виключають, що КНДР може вдатися до ескалації конфлікту з Сеулом у найближчі місяці - ЗМІ

У США не виключають, що КНДР може вдатися до ескалації конфлікту з Сеулом у найближчі місяці - ЗМІ

Укрінформ
Лідер КНДР Кім Чен Ин у найближчі місяці може вдатися до певної «смертоносної акції» проти Південної Кореї після переходу до політики відкритої ворожості.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на американських чиновників, передає Укрінформ.

За словами джерел видання, нещодавня жорсткіша лінія Кім Чен Ина є частиною серії провокацій, а його заяви були агресивнішими і до них слід ставитися серйозно.

Водночас американські офіційні особи не бачать ризику неминучої повномасштабної війни на Корейському півострові: Кім міг би завдавати ударів таким чином, щоб, на його думку, уникнути швидкої ескалації.

Як приклад, вони згадали обстріл Північною Кореєю південнокорейського острова в 2010 році. Обидві сторони обмінялися артилерійським вогнем, внаслідок чого загинули військовослужбовці з обох сторін, а також мирне населення на півдні. Але невдовзі воєнні дії припинилися.

Більш агресивна позиція лідера КНДР стала очевидною через низку дій цього місяця. 24 січня Північна Корея запустила кілька крилатих ракет зі свого західного узбережжя в море, повідомили південнокорейські військові. Уряд Кіма оголосив 14 січня, що провів випробування нової твердопаливної ракети середньої дальності. А 5 січня його військові випустили сотні артилерійських снарядів у води поблизу південнокорейських островів, змусивши деяких жителів шукати укриття.

Водночас Кім вирішив офіційно відмовитися від давньої мети мирного возз'єднання з Південною Кореєю. Він також неодноразово засуджував співпрацю у сфері безпеки між США, Японією та Сеулом.

Офіційні особи в США також вважають, що північнокорейський лідер, ймовірно, почувається натхненним через своє партнерство з Росією.

Однак зазначається, що в даний час у США не виявили конкретних ознак того, що Північна Корея готується до бойових дій чи великої війни.

Читайте також: Корея розпочинає виробництво дронів-шпигунів для спостереження за КНДР

Рішення КНДР відправити Росії велику кількість старих артилерійських снарядів та балістичні ракети свідчить про те, що Кім Чен Ин не готується до тривалого конфлікту. Американський чиновник, на якого посилається NYT, зазначив, що лідер КНДР, плануючи велику військову операцію, накопичував би запаси озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, США засудили запуск Північною Кореєю ракет у бік Жовтого моря, а також інші провокаційні дії режиму та вказали на необхідність повернутися до дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-