КНДР продовжує розвивати програми зі створення ракет дальньої дії - Білий дім

КНДР продовжує розвивати програми зі створення ракет дальньої дії - Білий дім

Укрінформ
У Вашингтоні мають розвідувальну інформацію про зусилля режиму КНДР щодо розвитку програм зі створення балістичних ракет дальнього радіусу дії та приймають відповідних кроків для того, щоби захистити інтереси США й союзників у регіоні.

Про це повідомив у п’ятницю координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що Північна Корея продовжує розвивати передові можливості, включно з балістичними ракетами», - зауважив Кірбі, додавши, що не буде розкривати дані розвідки.

Водночас, він конкретизував, що КНДР прагне отримати можливість ракетного ураження на великій відстані.

«Очевидно, ми робитимемо те, що маємо робити, щоби бути певними, що можемо захистити Сполучені Штати, захистити наших союзників і партнерів», - наголосив у цьому зв’язку представник Білого дому.

Він також зауважив, що нинішня адміністрація на чолі з президентом Байденом забезпечує регіон більшими можливостями та працює з Японією і Південною Кореєю, щоби мати надійні спроможності для захисту своїх інтересів.

Читайте також: У США не виключають, що КНДР може вдатися до ескалації конфлікту з Сеулом у найближчі місяці - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, одразу кілька резолюцій Ради Безпеки ООН забороняють Північній Кореї розробляти ракетні та ядерні програми, а також здійснювати взаємодію у військовій сфері з іншими країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-