Фейгін - про заочний арешт у РФ: Перебуваю під захистом Франції

Фейгін - про заочний арешт у РФ: Перебуваю під захистом Франції

Ексклюзив
Укрінформ
Російський опозиційний громадський діяч, ведучий популярного Ютуб-каналу Марк Фейгін заявив, що рішення про його заочний арешт у РФ буде оскаржено, проте в російських умовах це тільки формальність, головне - що він перебуває під захистом Франції.

Про це Фейгін розказав Укрінформу.

«У зв’язку з моїм заочним арештом в Москві адвокат піде «перезняти» справу та подасть на оскарження цього рішення. Але зрозуміло, що в умовах російського «правосуддя» це чиста формальність, звичайна процесуальна реакція. Головне, що я перебуваю під захистом Французької Республіки», - сказав Фейгін.

Він уточнив, що має у Франції статус політичного біженця, і у зв’язку із цим - ППП (посвідка на постійне проживання).

Як повідомлялось, сьогодні Басманний районний суд Москви ухвалив рішення про заочний арешт Марка Фейгіна за звинуваченням у так званих «фейках» про російську армію.

Що конкретно стало приводом для порушення справи, не повідомляється. Раніше, в жовтні минулого року, Фейгін з'явився у базі розшуку МВС Росії. Там не зазначалося, за якою статтею його розшукували, проте державні ЗМІ РФ з посиланням на правоохоронні органи повідомляли, що розшук пов'язаний з тим, що Фейгін брав участь у діяльності так званої «небажаної організації», а також висвітлював діяльність визнаного в Росії терористичним легіону «Свобода Росії», який воює за Україну. Ще раніше російська влада внесла Фейгіна до реєстру «іноземних агентів».

Читайте також: Росія оголосила в розшук блогера Марка Фейгіна

Марк Фейгін - депутат Держдуми РФ у 1990-ті роки, російський опозиційний громадський діяч. Був адвокатом у багатьох політичних справах, у тому числі у 2016-2018 рр. захищав політв’язня Кремля, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. 2018 року Фейгіна позбавили в Росії адвокатського статусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-