Естонія побудує на кордоні з Росією лінію оборони з 600 бункерів - ЗМІ

Естонія побудує на кордоні з Росією лінію оборони з 600 бункерів - ЗМІ

Укрінформ
Естонія побудує на російському кордоні лінію оборони, що складатиметься приблизно з 600 бетонних бункерів, це допоможе відбити можливу російську агресію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє газета Postimees.

За її даними, переважна більшість бункерів буде побудована на північному та південному сході Естонії. Проте деякі бункери також будуть розташовані в центральній зоні поблизу Чудського озера.

За словами радника віцеканцлера Міністерства оборони Естонії Кайдо Тійтуса, об'єкти фізичного захисту на кордоні потрібні для того, щоб у разі потреби захищати територію Естонії з першого метра. У випадку нападу, мета полягає в тому, щоб затримати супротивника на кордоні і дати союзникам час прийти на допомогу.

«Росія є і буде найбільшою загрозою безпеці Естонії. Війна в Україні знизила наступальну міць Росії, але, за різними оцінками, вона готова відновити її впродовж двох-трьох років. Ми повинні бути готові і зробити ціну нападу на Естонію якомога вищою для Росії», - сказав Тійтус.

Бункери захистять військових від вогню супротивника та уламків снарядів. Умовою міцності бункера є те, що він має витримувати пряме влучання снаряда калібру 152 мм.

Читайте також: Естонія має план стратегії для Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну - ЗМІ

Кожен бункер розрахований на десять осіб. Його розмір - 30-35 квадратних метрів. Спроєктований бункер таким чином, щоб підрозділ міг протистояти супротивнику якомога триваліший час. У кожному бункері є спальне місце.

Тійтус заявив, що останніми роками Естонія облаштувала східний кордон і збудувала там захисні огорожі, але вони працюють у мирний час і, на жаль, не мають особливого ефекту у воєнний.

Як повідомлялося, 19 січня в Ризі на засіданні Комітету міністрів оборони країн Балтії керівники військових відомств Латвії, Литви та Естонії підписали угоду про створення Балтійської лінії оборони для зміцнення східного кордону НАТО. Для Альянсу Естонія, Латвія та Литва складають одну оперативну зону.

Фото: PAP/VALDA KALNINA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-