Іран не забезпечує прозорості для перевірки ядерної програми - директор МАГАТЕ

Іран не забезпечує прозорості для перевірки ядерної програми - директор МАГАТЕ

Укрінформ
Іран зриває міжнародні зусилля з перевірки своєї ядерної програми, прискорюючи виробництво урану, збагаченого до рівня, який потенційно може дати змогу створювати атомну зброю.

Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі.

"Це (поведінка Ірану – ред.) дуже розчаровує. Ми не розуміємо, чому вони не забезпечують необхідного рівня прозорості", - заявив Гроссі.

Інспектори МАГАТЕ вважають, що Іран зараз має достатній обсяг високозбагаченого урану для створення декількох ядерних боєголовок.

"Хоча інспектори не виявили перенаправлення уранових запасів Ірану на озброєння, виробництво і зберігання такої кількості матеріалу викликає занепокоєння. У грудні Іран потроїв темпи збагачення урану, скасувавши заходи, які були запроваджені на тлі негласної дипломатії зі США", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Британія, Франція, Німеччина та США закликали Іран до деескалації ядерної програми

Як повідомляв Укрінформ, Іран збільшує виробництво високозбагаченого урану, який потрібен для виробництва ядерної зброї. За даними МАГАТЕ, в Ірану вже достатньо урану з чистотою 60%, що дає можливість виробити три ядерні бомби у разі подальшого збагачення  до 90%.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-