Путін створює інформаційні умови для ескалації щодо балтійських країн - ISW

Путін створює інформаційні умови для ескалації щодо балтійських країн - ISW

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін значно активізував зусилля Кремля зі створення інформаційних умов для майбутньої ескалації проти балтійських країн, ймовірно, як частину його ширшої спроби послабити НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

Зазначається, що 16 січня Путін заявив, що Латвія та інші країни Балтії «викидають [етнічних] росіян» зі своїх країн і що ця ситуація «безпосередньо впливає на безпеку Росії».

«Путін тривалий час використовував широке визначення суверенітету РФ та применшував суверенітет колишніх радянських республік, і Москва тривалий час стверджувала, що має право захищати своїх «співвітчизників за кордоном», зокрема етнічних росіян та російськомовних за межами російських кордонів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Китай може використати силу, якщо бачитиме успіх Путіна у війні - Столтенберг

Аналітики ISW заявили, що наразі не бачать ознак того, що російський напад на країни Балтії є неминучим або ймовірним, але «Путін, можливо, створює інформаційні умови для майбутніх агресивних дій Москви за кордоном під приводом захисту своїх «співвітчизників».

Аналітики також нагадали, що в грудні 2023 року Путін погрожував Фінляндії та «повторив заяви, які демонструють, що він продовжує вимагати змін в НАТО, які означали б демонтаж блоку».

Читайте також: У НАТО заявили, що в статті Bild про «сценарій зіткнення» з РФ немає секретних даних

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін виступив з наріканнями щодо вступу Фінляндії у НАТО, заявивши, що тепер у відносинах між двома країнами «будуть проблеми».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-