Байден збирає членів Конгресу, щоб обговорити запит про допомогу Україні - Білий дім

Байден збирає членів Конгресу, щоб обговорити запит про допомогу Україні - Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден планує у середу зустрітися з членами обох палат Конгресу, щоб обговорити важливість ухвалення його запиту, який містить, зокрема, понад $60 млрд на підтримку України.

Про це заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає кореспондент Укрінформу.

«Завтра президент Байден прийме в Білому домі лідерів Конгресу – як Сенату, так і Палати представників, а також лідерів ключових комітетів і високопоставлених членів, щоб обговорити критичну важливість (ухвалення – ред.) його запиту з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки», - сказала речниця.

Читайте також: У Білому домі сподіваються, що найближчими тижнями в Конгресі досягнуть згоди щодо допомоги Україні

Вона додала, що зустріч відбудеться в Білому домі. Жан-П’єр уточнила, що йдеться про запит, який містить, зокрема, ресурси для продовження масштабної підтримки України.

Водночас вона зауважила, що переговори про двосторонню угоду між республіканцями і демократами щодо міграційної реформи, що стала передумовою для розблокування республіканцями подальшої допомоги Україні, тривають. За словами Жан-П’єр, переговори «розвиваються в правильному напрямку».

Читайте також: Наступний «Рамштайн» відбудеться 23 січня - Пентагон

Представниця Білого дому вкотре підкреслила, що ці питання мають бути вирішені якомога скоріше, та закликала Конгрес «діяти швидше».

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року президент США Джо Байден вніс до Конгресу запит із додатковим фінансуванням потреб національної оборони на загальну суму $106 млрд. Він передбачає виділення щонайменше $61,4 мільярда на військову та економічну допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-