Наслідки війни на Близькому Сході відчуває також Україна - Бербок у Давосі

Наслідки війни на Близькому Сході відчуває також Україна - Бербок у Давосі

Укрінформ
Конфлікт на Близькому Сході не лише загрожує поширенням на ближчі території, він також впливає на інші регіони, зокрема Європу та війну в Україні.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час панельної дискусії «Роблячи безпечним небезпечний світ» у рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава німецького зовнішньополітичного відомства підкреслила, що те, що відбувається, є катастрофою для ізраїльтян, для населення Гази, всього світу. Дипломати, за її словами, працюють над тим, щоб «іскра не спалила весь регіон».

«І не лише цей регіон. Ми відчуваємо наслідки також в Україні, в Європі: ЗМІ не повідомляють про найбільші російські атаки проти цивільного населення в Україні з початку російського вторгнення», - зазначила Бербок.

Читайте також: З сектору Гази по півдню Ізраїлю випустили більше 50 ракет

Німеччина, нагадала вона, не закликає до постійного або тривалого режиму припинення вогню між Ізраїлем і Палестиною, але закликає до сталого перемир’я, адже досягти його можна лише якщо до цього готові обидві сторони. Для цього потрібно припинити звинувачувати одне одного, припинити заяви, що інша сторона має почати першою, та знайти спільну початкову точку для просування в напрямку вирішення проблеми на засадах двох держав.

«Наразі ми у замкненому колі. Обов’язок міжнародної спільноти, тих, хто вірить у верховенство права, - знайти вихід з нього», - підкреслила Бербок.

Читайте також: Ізраїль уперше відправив делегатів на зустріч радників щодо Формули миру

На її переконання, палестинці зможуть жити в мирі та безпеці лише якщо ізраїльтяни теж будуть жити в мирі та безпеці, без ракет, які летять на них. Бербок наполягає, що від міжнародної спільноти має надійти чіткий сигнал, що ХАМАС має скласти зброю, але й Ізраїль має змінити стратегію, яка наразі приводить до багатьох жертв серед мирного населення.

Загалом, підкреслила міністр, ситуація не є чорно-білою, вона розділяє не тільки сторони конфлікту, а й суспільства в інших державах.

Бербок закликала світ проявити більше активності для завершення конфлікту.

«Найгірше, що ми можемо зробити, – це чекати та дивитися. Це – не альтернатива….Така позиція, як ми бачили останні 3 місяці, веде лише до подальшої ескалації», - додала вона.

Як повідомлялося, глава німецького МЗС минулого тижня вчетверте здійснила візит в Ізраїль і відвідала район Гази, зокрема, перехід у Рафі, побувала в інших країнах регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-