В Ірані ухвалили ще один вирок ув'язненій нобелівській лауреатці

В Ірані ухвалили ще один вирок ув'язненій нобелівській лауреатці

Укрінформ
Суд Ірану ухвалив ще один обвинувальний вирок ув’язненій лауреатці Нобелівської премії миру Наргес Мохаммаді.

Про це повідомляє АР з посиланням на родину правозахисниці, передає Укрінформ.

Зазначається, що Мохаммаді засудили до додаткових 15 місяців позбавлення волі за "пропаганду проти Ісламської Республіки".

У вироку також говориться, що після відбуття терміну покарання Мохаммаді буде заборонено виїжджати за кордон протягом двох років і приєднуватися до політичних і соціальних груп, а також мати мобільний телефон упродовж цього терміну.

Зараз Мохаммаді відбуває 30-місячний термін ув’язнення в тегеранській вʼязниці "Евін", де утримують противників режиму. Згідно з рішенням суду, новий термін покарання їй доведеться відбувати в іншій провінції Ірану.

Читайте також: Іран звільнив двох журналісток, ув'язнених за висвітлення смерті Махси Аміні

Як повідомляв Укрінформ, Наргес Мохаммаді удостоєна Нобелівської премії миру 2023 року за боротьбу проти гноблення жінок в Ірані та за просування прав людини і свободи для всіх.

Мохаммаді 13 разів заарештовував іранський режим, п’ять разів її судили, присудивши їй загалом 154 удари батогом і 31 рік ув’язнення. Кілька разів вона виходила під заставу і продовжувала правозахисну діяльність.

Читайте також: Лауреатом премії Вацлава Гавела з прав людини став турецький правозахисник Осман Кавала

Іранська правозахисниця вже двічі оголошувала голодування на знак протесту проти обмеження медичного обслуговування ув’язнених, а також проти зобов’язання жінок носити хіджаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-