Японія розроблятиме план евакуації жителів сусідніх із Тайванем регіонів

Японія розроблятиме план евакуації жителів сусідніх із Тайванем регіонів

Укрінформ
Уряд Японії створить спеціальну робочу групу для підготовки плану евакуації жителів віддалених південно-західних островів країни на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з Тайванем.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє NHK, передає Укрінформ.

В японському уряді серйозно стурбовані агресивними діями Китаю навколо Тайваню і вже деякий час обговорюють, як захистити людей у префектурі Окінава та інших частинах країни, розташованих поблизу самокерованого острова.

З цією метою при Секретаріаті Кабінету міністрів планується створити спеціальну робочу групу, яка запрацює з квітня, коли розпочнеться новий фінансовий рік.

Читайте також: Пекін закликав жителів Тайваню сприяти «мирному возз’єднанню» з Китаєм

Завданням нового органу буде розробка плану евакуації жителів островів Сакісіма на Окінаві та інших місць у разі надзвичайної ситуації на Тайвані.

Йдеться про швидке переміщення приблизно 120 тисяч людей до районів за межами їх островів повітряним і морським шляхом, а також узгодження з владою Окінави та інших префектур південно-західного регіону острова Кюсю умов розміщення евакуйованих.

Передбачається, що узгоджений план початкового етапу евакуації робоча група підготує до березня 2025 року.

Читайте також: Китайсько-тайванський конфлікт та російська агресія проти України: про спільне і відмінне між ними

Як повідомляв Укрінформ, на Тайвані сьогодні проходить голосування на президентських і парламентських виборах, за результатами яких на острові може відбутися зміна політичного курсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-