Президентка Тайваню відповіла на заяву лідера Китаю про неминуче «возз’єднання»

Президентка Тайваню відповіла на заяву лідера Китаю про неминуче «возз’єднання»

Укрінформ
Відносини Тайваню з Китаєм повинні визначатися волею народу, а мир має ґрунтуватися на "гідності", заявила президентка країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Відносини Тайваню з Китаєм мають вирішуватися волею народу, а мир має ґрунтуватися на "гідності", заявила президент Цай Інвень сьогодні після того, як лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив напередодні, що "возз’єднання" материку з островом неминуче.

Китай посилює військовий тиск, щоб відстоювати свої претензії на суверенітет над демократично керованим Тайванем, в якому 13 січня відбудуться президентські та парламентські вибори.

Заява Сі Цзіньпіна у новорічному зверненні пролунала різкіше, ніж минулого року, коли він сказав лише, що люди по обидва боки Тайванської протоки є "членами однієї і тієї ж родини".

Відповідаючи на запитання про промову Сі Цзіньпіна, президент Тайваню сказала, що найважливішим принципом того, якого курсу слід дотримуватись у відносинах з Китаєм, є демократія.

"Для ухвалення рішення потрібна спільна воля народу Тайваню. Зрештою, ми демократична країна", - сказала президент.

Китай має поважати результати виборів на Тайвані, і обидві сторони несуть відповідальність за підтримку миру та стабільності у протоці, додала Інвень.

Китай представив ці вибори як вибір між війною та миром та відмовився від численних пропозицій Цай про переговори.

Цай Інвень зробила зміцнення та модернізацію оборони Тайваню своїм пріоритетом.

Читайте також: Китай знає все про діяльність тайванських військових - міноборони КНР

Як повідомлялося, очільник КНР Сі Цзіньпін заявив про неминуче «возз’єднання» Тайваню з материковим Китаєм та пообіцяв рішуче протидіяти будь-яким спробам «відділення» Тайваню від Китаю. Раніше лідер Китаю Сі Цзіньпін прямо сказав президенту США Джо Байдену під час їхнього нещодавнього саміту в Сан-Франциско, що Пекін «возз’єднає» Тайвань з материковим Китаєм, але часові рамки «возз’єднання» ще не визначені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-