Нетаньягу заявив, що війна у секторі Гази триватиме «багато місяців»

Нетаньягу заявив, що війна у секторі Гази триватиме «багато місяців»

Укрінформ
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що військова кампанія проти угруповання ХАМАС триватиме ще багато місяців.

Про це він сказав на пресконференції, передає Укрінформ із посиланням на Times of Israel.

За словами Нетаньягу, Ізраїль «воює на всіх фронтах». Він наголосив, що для перемоги над терористами потрібно більше часу, і військова кампанія у секторі Гази триватиме ще багато місяців.

Прем’єр-міністр Ізраїлю підкреслив, що бої триватимуть доти, доки не будуть досягнуті всі цілі наступу, насамперед – знищення ХАМАС та визволення заручників. 

Він заявив, що ліквідовано вже понад 8 тисяч бойовиків ХАМАС.

Нетаньягу також підкреслив, що прагне відновити безпеку вздовж північного кордону Ізраїлю на тлі атак бойовиків ліванського шиїтського руху Хезболла, щоб евакуйовані могли повернутися додому.

«Ми будемо боротися всіма засобами, поки не відновимо безпеку для жителів півночі. Якщо Хезболла розширить бойові дії, вона відчує удари, яких навіть не уявляла. Так само, як і Іран», – заявив прем’єр-міністр Ізраїлю.

Читайте також: Нетаньягу назвав три «передумови для миру» у секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявляв, що війна проти терористичного угруповання ХАМАС триватиме більш ніж «кілька місяців».

7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

25 грудня Нетаньягу заявив про посилення бойових дій на території сектору Гази.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-