В Ізраїлі заявили, що війна проти ХАМАСу триватиме «більше ніж кілька місяців»

В Ізраїлі заявили, що війна проти ХАМАСу триватиме «більше ніж кілька місяців»

Укрінформ
Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війна проти терористичного угрупування ХАМАС займе більше ніж «декілька місяців».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

«ХАМАС — це терористична організація, яка створювала себе протягом десяти років, щоб боротися з Ізраїлем, і вони створили інфраструктуру під землею та над землею, і її нелегко знищити. На це потрібен певний період часу. Це триватиме більш як декілька місяців, але ми переможемо і знищимо їх», — сказав Галлант раднику президента США з питань національної безпеки Джейку Саллівану під час зустрічі.

Читайте також: Штати терміново продадуть Ізраїлю танкові снаряди без рішення Конгресу - ЗМІ

Зазначається, що сторони обговорюють оперативні події в секторі Гази, а також напруженість на півночі з Хезболлою та регіональні загрози, які виникають через дії Ірану та його підтримку проксі в Лівані, Ємені, Іраку та Сирії.

Крім того, Галлант висловив вдячність США за підтримку Ізраїлю у війні та зусилля адміністрації Байдена забезпечити звільнення заручників, захоплених терористами 7 жовтня.

Читайте також: ХАМАС застосував токсичний газ для вбивства ізраїльських солдатів на базі Нахаль-Оз - ЗМІ

Як відомо, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

Фото: Ariel Hermoni/Defense Ministry

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-