ХАМАС застосував токсичний газ для вбивства ізраїльських солдатів на базі Нахаль-Оз - ЗМІ

ХАМАС застосував токсичний газ для вбивства ізраїльських солдатів на базі Нахаль-Оз - ЗМІ

Укрінформ
Під час атаки 7 жовтня бойовики ХАМАСу застосували токсичний газ для вбивства солдатів Армії оборони Ізраїлю на базі Нахаль-Оз.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Times of Israel, про це йдеться у розслідування місцевого «12 каналу».

Основні висновки розслідування вказували на те, що невизначена, але токсична легкозаймиста речовина, очевидно, була кинута через вхід будівлі, в якій розміщувався командний центр солдатів спостереження. Один із солдатів біля входу в будівлю намагався погасити полум'я, але спроба була невдалою, тому вогонь продовжував поширюватися.

«Вони (ХАМАС – ред.) підпалили матеріали, які містили токсичні гази, що спричинили задуху за кілька хвилин або навіть менше», – цитує «12 канал» ізраїльського офіцера.

Коли пожежа продовжувала поширюватися, дим почав потрапляти до командного центру солдатів спостереження, де ховалися 22 людини. Зазначається, що солдати намочили водою паперові рушники, щоб закрити щілину під дверима, але це не спрацювало, і газ почав діяти.

«Солдати почали виходити з кімнати і шукати вихід. Вони кашляли, а деякі не могли дихати», - розповів телеканалу офіцер ЦАХАЛу.

За його словами, дійшовши до аварійного виходу, солдати зрозуміли, що двері охоплені вогнем, і немає можливості їх відчинити або навіть наблизитися до них. Ті, хто ще міг, продовжували шукати вихід і врешті-решт дісталися до ванної кімнати, де було невелике вікно, що вело назовні. Один з офіцерів піднявся до вікна і розбив його, що дозволило йому та шістьом іншим військовим вибратися з приміщення.

Під час нападу на базу в Нахаль-Оз, розташовану менш ніж за кілометр від кордону з сектором Гази, бойовики ХАМАСу вбили 15 солдатів спостереження армії Ізраїлю, а ще шістьох взяли в заручники. Саме з цієї атаки розпочався напад ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня, в ході якого бойовики проникли в більш ніж 20 населених пунктів на півдні країни, вбили понад 1200 осіб і захопили близько 240 заручників.

Читайте також: США і Британія запровадили нові санкції проти ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС вчинило напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-