США і Британія запровадили нові санкції проти ХАМАС

США і Британія запровадили нові санкції проти ХАМАС

Укрінформ
Сполучені Штати та Велика Британія запровадили нові санкції проти лідерів і фінансистів ХАМАС та Ісламського джихаду у Палестині.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

Зазначається, що скоординовані санкції спрямовані на ізоляцію ХАМАС шляхом заморожування активів і введення заборони на поїздки.

Зокрема, Британія наклала санкції на сімох осіб, пов’язаних із ХАМАС, щоб протистояти постійній загрозі з боку терористичної організації. Також британський уряд перекрив доступ до фінансів і наклав нові обмеження на подорожі для осіб, пов’язаних із угрупованням, щоб завадити його діяльності.

Читайте також: Байден пообіцяв непохитну підтримку Ізраїлю

Санкції спрямовані проти ключових фігур у мережі, яка фінансувала ХАМАС, зокрема у Лівані й Алжирі.

«ХАМАС не може мати майбутнього в Газі. Сьогоднішні санкції проти ХАМАС й Ісламського джихаду у Палестині позбавлятимуть їх доступу до фінансування та ще більше ізолюватимуть їх», - сказав глава МЗС Британії Девід Кемерон.

Своєю чергою міністерство фінансів США оголосило у середу, що американські санкції спрямовані проти восьми осіб, які підтримують ХАМАС, представляють його інтереси за кордоном і керують фінансами угруповання, зокрема в Туреччині.

«ХАМАС продовжує значною мірою покладатися на мережі високопосадовців та установ, використовуючи сприятливі юрисдикції для проведення кампаній зі збирання коштів на користь угруповання та спрямовуючи ці незаконні доходи на підтримку своєї військової діяльності в Газі», - заявив заступник міністра фінансів США з питань боротьби із тероризмом та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Читайте також: Генасамблея ООН підтримала негайне припинення вогню у секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, попередній пакет санкцій США та Британії проти ХАМАС було запроваджено у жовтні.

Вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС вчинило напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-