Нетаньягу назвав три «передумови для миру» у секторі Гази

Нетаньягу назвав три «передумови для миру» у секторі Гази

Укрінформ
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав три передумови для миру між Ізраїлем та палестинцями.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Times of Israel, про це Нетаньягу написав у колонці для The Wall Street Journal.

Серед передумов, за словами Нетаньягу – знищення ХАМАСу, демілітаризація Гази і дерадикалізація всього палестинського суспільства.

«США, Велика Британія, Франція, Німеччина та багато інших країн підтримують намір Ізраїлю знищити терористичне угрупування (ХАМАС - ред.). Для досягнення цієї мети необхідно ліквідувати його військовий потенціал і покласти край політичному пануванню над Газою», – пише ізраїльський прем'єр.

На його думку, Ізраїль повинен мати гарантії, що Газа «ніколи більше не буде використовуватися як база для нападу» на Ізраїль.

«Серед іншого, це вимагатиме створення тимчасової зони безпеки по периметру Гази та інспекційного механізму на кордоні між Газою і Єгиптом, який відповідатиме потребам безпеки Ізраїлю і запобігатиме контрабанді зброї на цю територію», – зауважив він.

У світлі повідомлень про те, що Палестинська адміністрація буде керувати Газою після війни, він каже, що «очікування того, що Палестинська адміністрація демілітаризує Газу, є нездійсненною мрією».

Він звинуватив Палестинську адміністрацію в тому, що вона «в цей час фінансує і прославляє тероризм в Юдеї і Самарії і навчає палестинських дітей прагнути до знищення Ізраїлю».

Окреслюючи третю передумову миру, прем’єр-міністр Нетаньягу написав, що палестинські «школи повинні вчити дітей цінувати життя, а не смерть, а імами повинні припинити проповідувати вбивство євреїв».

Читайте також: Ізраїль може надати імунітет лідерам ХАМАС для звільнення заручників - ЗМІ

«Палестинське громадянське суспільство має бути трансформоване таким чином, щоб люди підтримували боротьбу з тероризмом, а не фінансували його. Це, ймовірно, вимагатиме мужнього і морального лідерства», – наголосив він.

Нетаньягу вказав на «успішну дерадикалізацію», яка відбулася в Німеччині і Японії після перемоги союзників у Другій світовій війні. Він зазначив, що «сьогодні обидві країни є великими союзниками США і сприяють миру, стабільності і процвітанню в Європі та Азії».

За його словами, після 11 вересня «далекоглядні арабські лідери Перської затоки очолили зусилля з дерадикалізації своїх суспільств і трансформації своїх країн».

«Як тільки ХАМАС буде знищений, Газа демілітаризована, і палестинське суспільство почне процес дерадикалізації, Газу можна буде відбудувати, і перспективи ширшого миру на Близькому Сході стануть реальністю», – резюмував Нетаньягу.

Як пише The Times of Israel, примітно, що у статті немає жодної згадки про заручників, яких бойовики ХАМАСу викрали з території Ізраїлю 7 жовтня і досі утримують у Газі.

Читайте також: Ізраїль посилить бойові дії проти ХАМАС найближчими днями - Нетаньягу

Як повідомляв Укрінформ, уранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

 Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-