У Берліні впевнені, що США продовжать підтримку України

У Берліні впевнені, що США продовжать підтримку України

Укрінформ
У Берліні взяли до уваги, що Вашингтон оголосив 27 грудня пакет військової допомоги Україні в розмірі 250 мільйонів доларів, який є останнім у цьому році, й при цьому впевнені, що підтримка України на цьому не припиниться і в майбутньому.

Про це сказав заступник речника федерального уряду Німеччини Вольфганг Бюхнер на брифінгу в середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми віримо, що США, як оголосив президент Байден, будуть продовжувати й надалі підтримувати Україну. Ми віримо обіцянкам американського президента… Канцлер виходить з того, що США будуть і надалі підтримувати Україну», - сказав Бюхнер.

Він не став робити припущень щодо того, як надалі розвиватимуться події зі схваленням 61 млрд доларів для України.

Водночас сама Федеративна республіка вважає своїм завданням продовжувати допомогу Україні.

«Для нас як федерального уряду цілком зрозуміло, що Німеччина буде продовжувати робити все для того, щоб підтримати Україну в її боротьбі проти російської агресії», - запевнив речник МЗС Крістіан Вагнер. Він нагадав, що Німеччина вже збільшила свою двосторонню підтримку, зокрема, на наступний рік заплановано 8 млрд євро на військову підтримку.

Стосовно виділення Європейським Союзом фінансової допомоги Україні на 50 млрд євро дипломат зауважив, що в середині грудня за це були готові проголосувати 26 членів ЄС.

«Для Німеччини українське питання залишається пріоритетом, тому на початку наступного року ми продовжимо докладати всіх зусиль заради цього», - сказав Вагнер і додав, що 26 держав «будуть залишатися здатними діяти» попри позицію однієї країни, яка питання блокує. Він не став відповідати при цьому на запитання, чи існує «план Б» на випадок, що позиція Угорщини не зміниться.

Читайте також: Євросоюз готує запасний план на €20 мільярдів для України на випадок вето Угорщини - FT

Як повідомляв Укрінформ, обидві партії в Конгресі США проводять переговори з питань міграційної реформи, які мають продовжитися після різдвяних канікул. Республіканці вимагають від демократів, а від також адміністрації Байдена кардинальних поступок у питанні прикордонної політики США в обмін на розблокування допомоги Україні в обсязі 61 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-