Кім Чен Ин закликав прискорити підготовку Північної Кореї до війни

Кім Чен Ин закликав прискорити підготовку Північної Кореї до війни

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на засіданні керівної Трудової партії в Пхеньяні заявив про необхідність активізувати зусилля з підготовки країни до війни, звинувативши Сполучені Штати у безпрецедентних актах конфронтації проти КНДР.

Про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA, передає Укрінформ.

«Генеральний секретар поставив бойові завдання Народній армії та військової промисловості з виробництва боєприпасів, ядерної зброї та зміцнення секторів цивільної оборони для подальшого прискорення підготовки до війни», - йдеться в повідомленні KCNA.

При цьому Кім назвав ситуацію з безпекою на Корейському півострові надзвичайно небезпечною через, як він стверджує, безпрецедентні конфронтаційні дії Сполучених Штатів та їх союзників проти КНДР.

Північнокорейський диктатор також пообіцяв розширювати і розвивати відносини стратегічної співпраці з антиімперіалістичними незалежними країнами та динамічно вести спільні антиімперіалістичні дії і боротьбу в міжнародному масштабі.

У Пхеньяні проходить конгрес Трудової партії, на якому підводяться цьогорічні підсумки державної політики й визначаються цілі та завдання на наступний період.

Очікується, що Кім виступить із ворожими посланнями проти США та Південної Кореї і оголосить ряд заходів для подальшого нарощування військового потенціалу КНДР, включаючи плани запуску додаткових розвідувальних супутників та проведення ракетних випробувань.

Читайте також: У Сеулі провели навчання, які імітували напад Північної Кореї

Як повідомляв Укрінформ, супутникові знімки, зроблені у жовтні-грудні, показують постійний рух кораблів з Північної Кореї до Росії. Пхеньян продовжує передавати боєприпаси країні-агресорці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-