Північна Корея продовжує поставляти зброю в Росію - Bloomberg

Північна Корея продовжує поставляти зброю в Росію - Bloomberg

Укрінформ
Супутникові знімки, зроблені у жовтні-грудні, показують постійний рух кораблів з Північної Кореї до Росії. Пхеньян продовжує передавати боєприпаси країні-агресорці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Супутникові знімки порту Наджин, зроблені з жовтня по грудень, показують постійний потік кораблів на об’єкті, сотні транспортних контейнерів, які завантажуються та розвантажуються, залізничні вагони, готові транспортувати вантажі.

Активність у порту зросла з початку жовтня, коли США звинуватили Північну Корею у поставках боєприпасів РФ.

Білий дім надав кадри, які, за його інформацією, підтверджують, що зброю пізніше доставили за тисячі кілометрів на склад у російському місті Тихорецьк для використання у війні проти України. США та Південна Корея вважають, що Пхеньян передав Росії сотні тисяч артилерійських снарядів.

Читайте також: Північна Корея передала Росії понад тисячу контейнерів з боєприпасами - посол США при НАТО

Знімки, зроблені 9 грудня, показують російський контейнеровоз «Ангара», який перебуває під санкціями США, у порту Наджин. Контейнери очікують завантаження на сусідньому причалі.

«Супутникові знімки показують, що рейси вантажних суден між Наджином (Північна Корея) та Дунаєм (Росія) безперервно тривають, попри додаткові санкції США та велику кількість звітів про цю діяльність впродовж останніх місяців», – сказав аналітик програми Open Nuclear Network у Відні Джеу Шин.

У листопаді Національна розвідувальна служба Південної Кореї повідомила, що з серпня КНДР здійснила до Росії близько 10 поставок зброї.

Експерт з озброєння Йост Оліманс зазначив, що ідентифікував чотири типи боєприпасів, які були частиною останніх поставок Пхеньяна в Москву. Зокрема було відправлено 120-міліметрові міномети, 122-міліметрові та 152-міліметрові артилерійські снаряди та 122-міліметрові ракети.

Як повідомлялося, зважаючи на недостатню кількість боєприпасів власного виробництва, російські окупаційні війська вимушені використовувати артилерійські та мінометні заряди низької якості, що поставляються з Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-