Наплив нелегалів на кордон Росії з Фінляндією організовує ФСБ

Наплив нелегалів на кордон Росії з Фінляндією організовує ФСБ

Розслідування
Укрінформ
Перенаправлення потоку мігрантів, які шукають притулку в Євросоюзі, із кордону Білорусі на фінсько-російський кордон, відбувається з листопада під контролем російської ФСБ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у журналістському розслідуванні The Insider.

Один із контрабандистів, який раніше заробляв тим, що відвозив біженців до польського кордону в Білорусі, розповів виданню, що на початку листопада з ним зв'язалися «російські офіцери» і розповіли, що тепер Росія теж пропускає мігрантів. За його словами, він сам довозив людей лише до російської частини кордону, «а далі про них уже дбають російські прикордонники – дають їм велосипеди для перетину кордону Фінляндії».

Інший контрабандист пояснив, що контроль за трафіком мігрантів починається, щойно біженці прилітають до Росії — вже в аеропорту їх зустрічає «якийсь полковник і допомагає пройти кордон».

Зараз, на тлі закритого фінського кордону, контрабандисти та дилери знову пропонують всім біженцям вирушати до Білорусі, де вони висадять мігрантів у лісі біля польського кордону та покажуть приблизний напрямок, у якому потрібно буде йти десятки кілометрів.

Читайте також: Фінляндія закриває на місяць весь кордон із РФ через загрозу національній безпеці

Як повідомлялося, про різкий наплив нелегальних мігрантів з боку Росії влада Фінляндії повідомляла з середини листопада. Країна закрила на якийсь час усі пропускні пункти на кордоні з РФ. 14 грудня двоє з них відновили роботу, проте вже за кілька годин їх було закрито знову, оскільки потік мігрантів поновився.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-