У Чехії за добу зібрали €1,6 мільйона допомоги для рідних жертв і постраждалих у стрілянині

У Чехії за добу зібрали €1,6 мільйона допомоги для рідних жертв і постраждалих у стрілянині

Укрінформ
Жителі Чехії пожертвували вже близько 38 млн крон (€1,6 млн євро) на допомогу сім'ям жертв і пораненим у стрілянині, яка сталася на філософському факультеті Карлового університету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Прага.

Фонд університету отримав понад 33 млн крон. Його керівництво оголосило про збір коштів на підтримку сімей жертв, учителів та студентів, які постраждали внаслідок наймасовішого вбивства в історії Чехії.

Муніципалітет Праги пообіцяв виділити ще 5 млн крон. Гроші мають надійти на пряму допомогу постраждалим, а їх використання узгоджуватиметься з керівництвом філософського факультету.

Читайте також: Стрілянина в університеті Праги: серед постраждалих є іноземці

Ще один великий збір коштів організував портал Znesnáze21, де на цей момент зібрано майже 4,8 млн крон.

Зазначається, що практично всі найбільші виші Чехії повідомили про надання додаткової фінансової допомоги колегам з Карлового університету.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в Чехії вшанували пам’ять загиблих унаслідок стрілянини, яка сталася 21 грудня на філософському факультеті Карлового університету в Празі.

Читайте також: Стрілянина в Празі: поліція розповіла про «щоденник» вбивці та інші деталі

Наразі ідентифіковані всі 14 жертв стрільця. Перш ніж вирушити до університету злочинець також застрелив свого батька. Окрім того, балістична експертиза довела, що кілька днів тому у Клановицькому лісі з тієї ж зброї  були вбиті чоловік з дитиною (раніше поліція не могла знайти жодних вказівок на особу вбивці). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-