Швейцарія приєдналась до нового пакету євросанкцій проти Росії

Швейцарія приєдналась до нового пакету євросанкцій проти Росії

Укрінформ
Швейцарія доєдналась до санкцій проти РФ, які містяться у 12-му пакеті, який нещодавно ухвалив Європейський Союз.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті швейцарської Федеральної ради.

Зазначається, що Федеральний департамент з питань економіки, освіти та досліджень (EAER) Швейцарії у четвер наклав санкції в межах своєї юрисдикції на ще 61 фізичну та 86 юридичних осіб.

Серед осіб, які потрапили до санкційного списку, є військовослужбовці білоруських ЗС, керівники компаній, які підтримують військовий і промисловий потенціал Росії, а також члени Центральної виборчої комісії РФ. Під нові санкції Швейцарії потрапили переважно російські компанії, які працюють в оборонному секторі.

Водночас у Федеральній раді зазначили, що наразі прямого імпорту природних або синтетичних алмазів із Росії до Швейцарії немає.

Читайте також: Санкції США зупинили постачання газу з російського СПГ-проєкту - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз у понеділок, 18 грудня, ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії. Зокрема була введена заборона на прямий або непрямий імпорт, закупівлю або трансфер російських алмазів. Ця заборона поширюється на алмази, що походять з Росії, на ті, що експортуються з Росії, на ті, що транспортуються Росією, а також на російські алмази, що оброблені в третіх країнах, і набуває чинності з 1 січня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-