У Китаї знайшли залишки будинків віком понад 4000 років

У Китаї знайшли залишки будинків віком понад 4000 років

Фото
Укрінформ
На півночі Китаю в автономному районі Внутрішня Монголія археологи виявили залишки житлового комплексу, збудованого понад 4000 років тому.

Про це повідомляє Сіньхуа, передає Укрінформ.

Комплекс споруд розкопали на місці стародавнього кам’яного міста площею близько 1,4 мільйона квадратних метрів, територія якого сьогодні входить до округу Циншуйхе адміністративного центру Внутрішньої Монголії міста Хух-Хото.

Виявили будинок у центрі з п’ятьма кімнатами в ряд, що, як вважають науковці, були адміністративними будівлями періоду культури Луншань, яка існувала в середній і нижній течії річки Хуанхе між 2800 - 1800 рр. до н.е.

Дослідники розповіли, що стіни цих будинків були зроблені з утрамбованої землі і покриті білою штукатуркою, як і підлога.

На подвір’ї перед будинком археологи знайшли залишки кам’яних стін та фундаменти інших будівель, а також багато осколків кераміки, кісток тварин і кілька керамічних виробів того періоду.

Читайте також: Археологи знайшли в Китаї залишки рисового поля віком 5300 років

Науковці очікують, що останні відкриття дадуть нові матеріали для вивчення обставин формування та розвитку ранніх міст у північних регіонах Китаю.

Культура Луншань, групи енеолітичних культур у басейні однієї з двох найбільших китайських річок Хуанхе, названа на честь селища у східнокитайській провінції Шаньдун, де вперше були виявлені її сліди. Вона існувала впродовж 3000 - 1900 років до н. е.

Як повідомляв Укрінформ, мозаїки з зображенням морських істот виявлені на руїнах вілли римського періоду у районі Кизилтепе турецької провінції Мардін.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-