У Німеччині хочуть конфіскувати €720 мільйонів російських активів

У Німеччині хочуть конфіскувати €720 мільйонів російських активів

Укрінформ
Федеральна прокуратура Німеччини подала позов щодо конфіскації понад 720 мільйонів євро російських коштів на підставі порушення Закону про зовнішню торгівлю.

Про це повідомляє відомство, передає Укрінформ.

Зазначається, що федеральна прокуратура 7 липня подала заяву до Вищого регіонального суду Франкфурта-на-Майні про відкриття незалежного провадження щодо конфіскації.

«У межах цієї процедури буде конфісковано залишок коштів на рахунку російської фінансової установи в банку у Франкфурті-на-Майні на суму понад 720 мільйонів євро», - йдеться у пресрелізі.

Як зазначається, російська фінустанова (ЗМІ стверджують, що йдеться про дочірню компанію Московської біржі, яка здала гроші на депозит у німецьку філію банку J.P. Морган) у червні 2022 року включена Радою Європейського Союзу у санкційний список. Таким чином, вона не має права розпоряджатися активами компанії в європейських фінансово-кредитних установах. Невдовзі після оприлюднення рішення ЄС невідомі посадові особи російської фінансової установи спробували зняти понад 720 мільйонів євро з її рахунку в банку у Франкфурті-на-Майні. Проте банк не виконав електронне доручення на переказ.

В уряді ФРН ситуацію поки що не коментують.

Це перший такий випадок у Німеччині: раніше активи компаній та осіб, які потрапили під санкції, лише заморожувалися.

Читайте також: Гроші для України є. Як обійтися з замороженими російськими активами

Як повідомлялося, у західних країнах заморожено близько 300 мільярдів доларів резервів Центрального банку Росії.

Європейська комісія 12 грудня схвалила пропозицію про механізм використання доходів від заморожених суверенних активів Російської Федерації на користь України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-